Home / ACTUALITATE / Bobonete, despre discursul în limba română a preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk

Bobonete, despre discursul în limba română a preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk

Actorul Mihai Bobonete (38 de ani) a comentat discursul în limba română a preşedintelui Consiliului European Donald Tusk, despre care a recunoscut că l-a impresionat până la lacrimi.

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a rostit la ceremonia de la Ateneu, pentru a marca preluarea oficială a preşedinţiei Consiliului UE de către România, un discurs în limba română din care nu au lipsit referirile la Mircea Eliade, la muzica lui George Enescu, la Nichita Stănescu, la Tristan Tzara, la Eugen Ionescu şi Andrei Pleşu, la performanţele sportivilor români, dar şi la prima sa maşină, o Dacia.

Printre zecile de români impresionaţi de moment s-a numărat şi actorul Mihai Bobonete, care a mărturisit că a lăcrimat după ce a ascultat de mai multe ori discursul polonezului. În general rezervat când vine vorba de scena politică, de această dată vedeta Pro TV a comentat pe larg discursul.

Citește și ”L’Express susține că Dragnea poartă ”negocieri secrete” cu judecători români pentru a scăpa de dosare

Starul din serialul „Las Fierbinţi“ a catalogat discursul lui Tusk drept unul „foarte bine ticluit, plin de nuanţe, care gâdilă orgoliul oricărui român şi este un rechizitoriu pentru unii politicieni aflaţi în loja de la Ateneu“, remacându-l ironic pe Patriarhul Daniel.

„Discursul acestui om este un discurs foarte bine ticluit, este un mesaj plin de nuanţe şi este spus în limba noastră cu referiri la nume mari ale culturii acestui popor. Are aspecte umoristice pe alocuri, gâdila orgoliul oricărui român în mare parte, dar sunt câteva minute bune în care, daca îl ascultaţi măcar de două ori, o să vă daţi seama că sună a rechizitoriu pentru cei ce stăteau la lojă lângă Madona sau cum l-o chema pe domnul îmbrăcat în rochia aia albă. Vă spun cu sinceritate că ascultând discursul la un volum ridicat, s-a ridicat părul pe mine şi am lacrimat spre final când a amintit-o pe Simona Halep lângă Nadia Comaneci“, a scris Bobonete pe Facebook.

Citește și ”MApN a suspendat achiziția corvetelor și a sesizat Parchetul Militar. Dragnea este DISPERAT

Precizând că a fost un discurs complet, o povaţă excelentă şi un îndemn spre a fi mai buni, actorul subliniază că „acum depinde de noi ce concluzii tragem şi nu mă refer doar la noi ăştia care dăm din cap sau încingem telefoanele pe canapele, mă refer la ăştia de ne conduc, la cei cu lanterna, pentru că ei sunt cei ce trebuie să ne găsească lumina din întuneric despre care a scris Mircea Eliade şi de care a amintit domnul Donald Tusk“.

În încheiere, Bobonete a transmis un mesaj de încurajare pentru români: „Capul sus, privirea în faţă, ridicăm ancora şi profităm de vânt, sunt ferm convins că depărtându-ne de la cheu, ne apropiem din ce în ce mai mult de destinaţie şi cel mai important este să călătorim spre. Scuzaţi-mi penibilitatea redactării acestui text, dar aşa mi-a venit să zic eu, după ce am ascultat acest discurs de mai multe ori“. (Sursa: Adevarul.ro)

Citește și ”Vlad Voiculescu: Ce despăgubiri vor primi românii care au pătimit în spitalele mizerabile?

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

Efectele legii lui Toader, până acum: 18 crime, 17 violuri și 148 de tâlhării – dacnews.net

Potrivit unei statistici realizate de Ministerul Justiției, în perioada 19 octombrie 2017-23 noiembrie 2018 au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: