Home / ACTUALITATE / Consiliul Investitorilor Străini critică dur Guvernul și Parlamentul pentru că ignoră mediul privat

Consiliul Investitorilor Străini critică dur Guvernul și Parlamentul pentru că ignoră mediul privat

Mediul privat nu a înţeles obiectivele şi beneficiile “revoluţiei fiscale”, iar dezbaterile privind reforma sistemului judiciar, în care autorităţile au consumat “foarte multă energie”, nu a luat în considerare şi problemele practice ale mediului de afaceri, arată Consiliul Investitorilor Străini (FIC) într-un comunicat de presă transmis de g4media.ro.

Astfel, cererile firmelor de înființare a unor tribunale comerciale și fiscale sau creșterea numărului de magistrați din sistem pentru ca dosarele să fie judecate mai rapid “nu au figurat deloc pe agenda modificărilor”, arată investitorii străini.

Consiliul Investitorilor arată că indicele percepției membrilor săi despre mediul de afaceri din România arată scăderea semnificativă a încrederii înregistrată în anul 2017, în ciuda faptului că 54% dintre respondenți se așteaptă ca veniturile lor să crească în acest an. Peste 70% dintre respondenți spun că evoluțiile din ultimele 6 luni (perioada de referință a chestionarului) le-au scăzut încrederea în mediul de afaceri din România și consideră că aceasta s-a deteriorat.

Statistica FIC arată că investițiile străine în România au ajuns la 4,5 miliarde de euro în 2017, în foarte ușoară creștere față de 2015 sau 2016, și totuși doar la jumătate față de nivelul înregistrat în anii 2007-2008.

Concluzia? “Pe termen scurt, perspectivele economice arată bine și o parte semnificativă a companiilor membre FIC anticipează o creștere a afacerilor în România. Însă investițiile pe termen mediu și lung, singurele care catalizează o creștere sustenabilă, nu se vor materializa dacă nu are loc o schimbare a percepției investitorilor existenți privind stabilitatea și predictibilitatea politicilor publice din România”.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

Efectele legii lui Toader, până acum: 18 crime, 17 violuri și 148 de tâlhării – dacnews.net

Potrivit unei statistici realizate de Ministerul Justiției, în perioada 19 octombrie 2017-23 noiembrie 2018 au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: