Home / ACTUALITATE / Cristi Danileţ: Am nişte dezvăluiri şi nişte întrebări pentru Tudorel Toader – dacnwes.net

Cristi Danileţ: Am nişte dezvăluiri şi nişte întrebări pentru Tudorel Toader – dacnwes.net

Judecătorul Cristi Danileţ s-a arătat nemulţumit de faptul că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, încearcă să paseze responsabilitatea pentru Legea recursului compensatoriu.

Judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a reacţionat după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a spălat pe mâini de responsabilitatea privind recursul compensatoriu, act normativ care îşi face vizibile tot mai mult efectele nocive pentru societate.

“M-a surprins extrem de neplăcut postarea ministrului Justiţiei care dă vina pe ministrul anterior ce iniţiase legea recursului compensatoriu şi pe Parlamentul care a aprobat-o. Aşa că am nişte dezvăluiri în premieră şi nişte întrebări pentru ministrul Justiţiei”, a declarat Cristi Danileţ, adâugând cele şapte puncte de mai jos.

1. De ce Ministerul Justiţiei (MJ) a girat prin prezenţa secretarului de stat Moţ toate dezbaterile şi amendamentele la proiectul de lege, arătând că susţine proiectul iniţial al Guvernului, adoptat când premier era Grindeanu, ca acum să ne spună în mod public că nu e de acord cu acesta?

2. De ce atunci când acest proiect de lege a fost atacat la Curtea Constituţională nu s-a formulat de către Guvern (prin MJ) niciun punct de vedere şi astfel CCR prin decizia 515/2017 nu a putut analiza problemele de legalitate?

Citește și ”FBI a intrat pe fir, anchetat în Brazilia, anchetat de OLAF, condamnat definitiv + alte dosare de corupție

3. Este adevărat că Guvernul, din 2014 până în prezent, nu trimite punctul său de vedere la CCR atunci când sunt contestate acte normative de importanţă capitală, precum cel de mai sus?

4. De ce MJ nu a iniţiat modificarea sau abrogarea Legii recursului compensatoriu dacă tot a văzut că produce efecte devastatoare?

5. Ştie ministrul justiţiei că Bulgaria a fost condamnată de către CEDO pentru liberare condiţionată prea uşoară care a permis uciderea victimei?

6. E firesc să fie criminali, violatori şi tâlhari scoşi iraţional pe stradă fără să fie funcţional sistemul de probaţiune aflat sub autoritatea MJ?

7. A făcut MJ calculele cu privire la impactul proiectului de lege aflat acum în Parlament şi validat de CCR prin decizia din 25.10.2018 care uşurează şi mai mult modul de aplicare a liberării condiţionate? Este adevărat că încă 7000 de deţinuţi urmează a fi eliberaţi imediat ce intră în vigoare noua lege de modificare a Codului penal, fără ca MJ să obiecteze cu privire la acest aspect nici în Parlament, nici în faţa CCR?

Reamintim că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a pasat responsabilitatea atât pentru conţinutul proiectului de lege privind recursul compensatoriu cât şi pentru faptul că acesta a fost adoptat fără vreun studiu de impact. (Sursa: Epochtimes-romania.com)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

Guşă îngroapă Realitatea TV. L-au zdrobit la audienţă toate televiziunile de ştiri – dacnews.net

Realitatea TV începe să plătească preţul combinaţiilor făcute de Cozmin Guşă cu moguli penali ca …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: