Home / ACTUALITATE / Danileț: ”Ăsta procuror cu sânge în instalație”. Procurorul Sandu: ”Este un linșaj general, s-a trecut linia roșie în justiție”

Danileț: ”Ăsta procuror cu sânge în instalație”. Procurorul Sandu: ”Este un linșaj general, s-a trecut linia roșie în justiție”

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, Claudiu Sandu, îndrăznește să vorbească deschis și tăios despre efectele asaltului sălbatic al Coaliției PSD-ALDE impotriva justiției. Judecătorul Cristi Danilet a ținut să își manifeste aprecierea: „Iata, ăsta procuror cu sânge în instalație: vorbește deschis despre infractori periculoși în libertate, despre ideile proasre ale guvernanților în modificarea legilor justiției, despre linșajele împotriva magistraților!”.

Într-un interviu pentru ziare.com, Claudiu Sandu afirma direct că explozia infracțiunilor cu violență în România este consecința semnalului transmis de la nivelul autorităților centrale: orice ai face, ori nu pățești nimic, ori faci puțină pușcarie și apoi scapi. Infracțiunile cu violență apar și se dezvoltă într-un mediu în care cei care le comit văd că gulerele albe le vor asigura scăparea, spune procurorul.

„Este un linșaj general împotriva tuturor procurorilor, început în urmă cu ceva vreme, dar care crește săptămânal. Unii colegi, ei mi-au spus, chiar sunt speriați. Au rate, au familii, nimeni nu-și permite să-și piardă slujbă peste noapte. Orice magistrat cinstit care trăiește din salariu își pune această problemă. S-a trecut de ceva timp o linie roșie în justiție, aceea care spune că nu ar trebui ca oameni care-și fac treaba cu bună credință să fie supuși presiunii și, mai ales, discursului public în care toți suntem considerați șobolani, hoți, grup infracțional organizat. Trecută fiind linia roșie, presiunea politică asupra procurorilor este uriașă. O simt eu, o simt colegii mei, mulți se tem să mai semneze rechizitorii”, a declarat Claudiu Sandu.

Citește și ”Ministrul Economiei acuză Opoziția că vrea să concedieze 700.000 de bugetari

„Vorbeam de linșaj. El este țintit pe anumiți procurori și judecători, cei verticali. Ei devin ținte. Avem exemplul președintei ÎCCJ sau al procurorului general. Este inadmisibil. Iar faptul că ei sunt zilnic plimbați prin media este o altă presiune asupra magistratului.

În aceste condiții, un magistrat cinstit se gândește că e preferabil să nu mai facă investigații sau să-și protejeze familia și viitorul. Sunt situații pe muchie de cuțit în care procurorul trebuie să-și asume riscuri. Este posibil ca pe viitor să nu și le mai asume nimeni: dacă va veni autorul să recunoască, bine, dacă nu, la revedere! Situația e gravă. Autoritatea statului e grav afectată prin presiunea asupra magistraților corecti”, a mai spus procurorul.

Claudiu Sandu a adăugat apoi că este „un risc enorm să trăiești acum în Romania”.

„Vedem cu toții modul barbar în care au explodat infracțiunile cu violență, nu pentru că noi nu vrem să ne facem treaba, dimpotrivă, ci din cauza semnalului transmis de la nivelul autorităților centrale că, orice ai face ori, nu pățești nimic, ori faci puțină pușcarie și apoi scapi.

Citește și ”Premierul României a trimis o coroană cu flori la înmormântarea unui bulibașă din Gilău

Infractorii au prins curaj. Știți care e logica lor? ‘Gulerele albe’ au pârghii să scape, dar nu singure. Orice modificare legislativă se face la nivel de principiu și scapă toți. Mă uitam la imaginile de la Timișoara, la tentativa aceea de omor. E un risc enorm să trăiești în România în momentul de față.

(…) În vară, în județul Brașov, două persoane eliberate pe recurs compesatoriu s-au dus să fure o căruță de lucernă, i-a prins proprietarul, l-au lovit cu bâtele până l-au omorât. I-am prins greu prin păduri între Brașov și Covasna. Erau eliberați de o lună de zile. Dacă nu era recursul compensatoriu, acel om nevinovat trăia și azi. Oare cum dorm oamenii care au dat acea lege?”, a explicat procurorul de la Brașov. (Sursa: Aktual24.ro)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

Efectele legii lui Toader, până acum: 18 crime, 17 violuri și 148 de tâlhării – dacnews.net

Potrivit unei statistici realizate de Ministerul Justiției, în perioada 19 octombrie 2017-23 noiembrie 2018 au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: