Home / ACTUALITATE / De ce Curtea de Apel i-a dat cu suspendare, iar Curtea Supremă i-a dat 9 ani cu executare

De ce Curtea de Apel i-a dat cu suspendare, iar Curtea Supremă i-a dat 9 ani cu executare

De la închisoare cu suspendare primită la Curtea de Apel, Mazăre a fost cndamnat definitiv de Curtea Supremă la 9 ani de închisoare cu executare. Și totuși, dacă legile sunt aceleași, de ce există diferența această colosală între sentințe?! 

Jurnalistul Alex Costache pare să fi deslușit acest mister. Iată ce a scris acesta pe Facebook:

”Câteva observații despre condamnarea lui Mazăre la 9 ani de detenție efectivă in dosarul plajelor retrocedate:

1. Îmi amintesc de o discuție cu un fost sef din DNA de prin 2008. Mazăre era anchetat de 3 ani și încă nu fusese trimis in judecata, abia la sfârșitul anului dosarul a plecat la instanta. Am întrebat de ce durează atât ancheta și mi s-a răspuns ca ceea ce a făcut Mazăre acolo era aproape de arta, de perfectiune (a infracționalității desigur).

2. Ce ar trebui sa se întâmple acum cu judecătoarea de la CAB, Corina Gheorghisan Dăescu (soția unui colonel SRI, apropo), cea care, deși i-a gasit vinovați pe inculpați de o frauda de peste 100 de milioane de euro, le-a dat – din mila, nu?! – cu suspendare? A gresit, potrivit sentinței definitive a Înaltei Curti. Dacă a gresit, ar trebui sa o ia Secția pentru magistrați, nu? După logica ăstora.

3. Apropo de legile din România. Sa nu uitam de instituția contopirii. La noi nu e ca la americani, adică cumul aritmetic. Așa se explica pedepsele de peste 100 de ani de pușcărie, la ei. La noi – vai – se contopesc și le dam drumul chiar dacă nu au plătit prejudiciile, ba mai le dam și bani de bunznar pt ca au stat in condiții “improprii”. Prin urmare, dacă Borcea se întoarce in penitenciar, o face pentru scurt timp întrucât va cere imediat contopirea pedepselor și va ieși cât de curând.

4. Sa nu uitam ca in acest caz a fost condamnat – doar cu suspendare pt ca cele mai multe fapte s-au prescris – și notarul Jean Andrei, fostul soț al judecatoarei Laura Andrei, ex președinte a Tribunalului București, acum la CAB și prietena cu Lia Savonea, șefa CSM. Jean Andrei a fost și notarul lui Dan Voiculescu atunci când a pus mâna prin frauda pe Institutul de cercetări alimentare. Dosarul a fost tergiversat vreme de 9 ani la Curtea de apel a lui Savonea și Laura Andrei, poate tocmai ca sa scape Jean asta.

5. Dosarul a fost instrumentat foarte bine după cum se vede de procurorul Gheorghe Onea de la Secția a 2-a a DNA, pensionat încă din 2010. Bravo lui!

Sentința definitiva de la Inatal Curte a fost data de un complet de 3 judecători format din Ionuț Matei, Ioana Bogdan și Ioana Alina Ilie.”

Fostul primar al Municipiului Constanța, Radu Mazăre, a fost condamnat la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor din Mamaia. În același dosar, Cristian Borcea și Nicușor Constantinescu au fost condamnați la 5 ani de închisoare. Dragoş Săvulescu – 5 ani şi jumătate cu executare, notarul Aurel Jean Andrei – 2 ani cu suspendare (cu 4 ani termen de încercare). Decizia este definitivă.

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

OUG marca PSD: Prejudiciile create din fraudarea fondurile UE să fie plătite din bugetul statului

Tariceanu îi ia apărarea Olguței: Dar domnul Iohannis ce experiență are că a devenit președinte?

Ciutacu a întrebat-o în direct pe Olguța Vasilescu dacă e CURVĂ. Oare chiar are dubii? – dacnews.net

Cât de penibil… Carmen Dan, prinsă cu minciuna de un secretar de stat din Germania – dacnews.net

loading...

About dacnews

Check Also

Guşă îngroapă Realitatea TV. L-au zdrobit la audienţă toate televiziunile de ştiri – dacnews.net

Realitatea TV începe să plătească preţul combinaţiilor făcute de Cozmin Guşă cu moguli penali ca …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: