Home / ACTUALITATE / Expert britanic: Dăncilă folosește tehnicile propagandei sovietice și ruse în războiul cu liderii UE

Expert britanic: Dăncilă folosește tehnicile propagandei sovietice și ruse în războiul cu liderii UE

Viorica Dăncilă vorbeşte aproximativ româneşte, dar şi atunci când o face prost uită să fie măcar onestă în exprimare. Cel mai bun exemplu, pe care au ajuns să-l studieze profesori de la universităţi respectabile din Europa, este discursul schizoid-bolşevic pe tema „standardului dublu” al UE în raport cu România.

Folosind un calapod specific propagandei sovietice, Dăncilă amestecă intenţionat comportamentul jandarmilor din Franţa („veste galbene”) şi România (10 august), cu un scop clar: să spună că duritatea intervenţiilor din Piaţa Victoriei trebuie acceptată drept similară celei de la protestele din Paris. Or, adevărul este exact pe dos.

În 10 august 2018, atacul a fost ilegal, comandat de partidul din care face parte şi Dăncilă împotriva populaţiei paşnice, folosind ca pretext persoane violente (protejate de jandarmi). În Franţa, dimpotrivă, violenţa a fost absolut justificată întrucât a fost folosită ca la carte, exclusiv împotriva persoanelor violente (care au fost arestate rapid de forţele de ordine, nu lăsate să atace, ca în Bucureşti), în timp ce populaţia nu numai că nu a fost atacată, ci a fost protejată de jandarmi. Simplu spus, la Bucureşti, jandarmii au comis infracţiuni şi au încălcat regulamentele militare la ordin politic, în Franţa ei au aplicat legea. De aceea, trucul ieftin folosit de Dăncilă după modelul Stalin, când acuză UE de „dublu standard”, nu mai păcăleşte pe nimeni.

Aktual24.ro scrie că Euronews a solicitat pe acest subiect opinia lui Daniel Brett, profesor doctor de ştiinţe politice la University College London, la catedra de studii est-europene.

Ceea ce spune premierul Viorica Dancilă este <<whataboutery>>. România are o problemă cu corupţia. De asemenea, încearcă să slabească legislaţia anticorupţie deoarece elitele economice şi politice se tem de închisoare. Faptul că Europa Occidentală are o problemă cu corupţia este irelevant. Contează ceea ce fac România şi Bulgaria, nu ce fac alţii”, a declarat expertul britanic pentru la Euronews.

Termenul „whataboutery”, folosit de expertul britanic, are următorul sens, conform Wikipedia„Reprezintă o încercare de a discredita opinia adversarului prin a-l acuza de ipocrizie fără a-i contesta direct argumentele. În Statele Unite, această atitudine este asociată în mod particular cu propaganda sovietică şi rusă. Când Uniunii Sovietice i se reproşau anumite aspecte, sovieticii răspundeau de obicei cu ‘Dar cum este cu…’, urmând apoi situaţii din lumea occidentală”. (Sursa: Ziaristii.com)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

CEDO va trata cazul Kovesi cu PRIORITATE. Guvernul a primit TERMEN limită! Propaganda a luat foc

Tudorel este fix pișatul boului în fața celor 12 super magistrați europeni care au selectat-o pe Kovesi

PSD și PNL conduc lista celor 75 de politicieni care vor fi ”albiți” de ordonanța Toader – Dragnea

Dragnea continuă să se răzbune. ANAF i-a facut plangere penala unui virulent adversar al șefului PSD

loading...

About dacnews

Check Also

Conturi FALSE de Facebook folosite de propagandiști – dacnews.net

Informaţiile pe care le procesăm zilnic reuşesc să ne schimbe percepţiile cu privire la diverse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: