Home / ACTUALITATE / INCENDIAR! Germanii de la Rheinmetall acuză și ei TRUCAREA licitației într-un mare contract militar

INCENDIAR! Germanii de la Rheinmetall acuză și ei TRUCAREA licitației într-un mare contract militar

Guvernul condus de PSD a provocat în ultimii doi ani câteva scandaluri majore, cu mize de miliarde de euro, cu ocazia înzestrării armatei, dezvăluie G4Media.ro. Cea mai nouă controversă e în cazul licitației pentru patru corvete, de peste 1,2 miliarde de euro, stopată de Ministerul Apărării fără nici o explicație plauzibilă. Dar probleme mari sunt și la achiziția de 750 de milioane de euro pentru 3.000 de camioane militare, unde compania germană RheinMetall acuză Ministerul Apărării de favorizarea unui concurent.

În paralel cu apariția problemelor de la licitațiile sau acordurile pentru corvete, camioane militare ori rachetele Patriot, Liviu Dragnea și-a exprimat clar dorința de a negocia direct cu ”președintele Franței, cu cancelarul Germaniei”.

”Nu cred în Armata proprie europeană. România nu poate intra în astfel de aventuri. Trebuie să construim niște relații de colaborare economică și nu numai cu câteva state importante din UE. Aceste relații nu se pot construi doar comunicând cu ambasadorii aici. România trebuie să aibă niște prieteni buni, dar dacă pentru o achiziție importantă nu se discută cu președintele Franței, cu cancelarul, ci prin ambasadori, atunci ne orientăm acolo unde se pot construi astfel de relații”, a spus Liviu Dragnea într-un interviu la Antena 3 pe 27 decembrie 2018.

Marile probleme la contracte au apărut odată ce România a început să aloce 2% din PIB pentru apărare, în conformitate cu cerințele NATO. Astfel, doar în 2018 Ministerul Apărării a avut aprobat un buget de peste 18 miliarde de lei, dintre care o parte însemnată a fost dedicată achizițiilor. În 2017, un alt an în care s-au făcut achiziții de tehnică militară și armament, bugetul fusese mai mic cu 11%.

Citește și ”Protest-șoc! Vopsea roșie, cuțite și fotografia lui Toader pe scările Ministerului Justiției

Cele mai mari controverse privind contractele de armament în care au fost implicate guvernele PSD și Liviu Dragnea sunt: achiziția de rachete Patriot, achiziția celor patru corvetele militare, cumpărarea de camioane militare și acordul de cooperare Romarm – Circinus, companie americană deținută de omul de afaceri american Elliott Broidy, cel care l-a invitat pe Liviu Dragnea la inaugurarea președintelui SUA, Donald Trump.

Rheinmetall acuză MApN că favorizează un concurent în licitația pentru camioane militare

O altă achiziție militară cu scandal în culise este cea pentru cumpărarea a peste 3.000 de camioane militare, contract evaluat la 750 de milioane de euro.

Compania germană Rheinmetall, îndelung curtată de România în ultimii ani pentru transferul de tehnologie și producția în țara noastră, a acuzat în mod oficial nereguli în procedura de licitație.

Mai precis, Rheinmetall a contestat la finalul lunii noiembrie 2018 procedura derulată de MApN, acuzând ministerul că a scris cerințele din caietul de sarcini pentru a favoriza firma italiană Iveco, celălalt participant la licitație.

Citește și ”MApN a suspendat achiziția corvetelor și a sesizat Parchetul Militar. Dragnea este DISPERAT

Contestația, depusă la Tribunalul București în numele concorțiului condus de Rheinmetall, apare pe site-ul de licitații publice. Licitația nu a fost încheiată nici acum.

Contestația depusă de Rheinmetall:

Un alt parteneriat în care Rheinmetall era implicat în România, cel cu Compania Naţională Romarm S.A. – Filiala Societatea Uzina Automecanica Moreni S.A. pentru producția unui transportor blindat, este și el într-un stadiu incert. La doi ani de la crearea companiei de proiect, un joint-venture între Rheinmetall și Uzina Automecanica Moreni S.A., producția transportorului e departe de a fi începută. (Sursa: Comisarul.ro)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

Revoluție în Venezuela, țara rupe legăturile diplomatice cu SUA. Dictatorul Maduro, discurs ca al PSD

Venezuela rupe relațiile politice și diplomatice cu Statele Unite, a anunțat miercuri președintele Nicolas Maduro, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: