Home / ACTUALITATE / Isărescu despre Darius Vîlcov: Uite cine ne dă nouă sfaturi. Nici nu știu în numele cui vorbește

Isărescu despre Darius Vîlcov: Uite cine ne dă nouă sfaturi. Nici nu știu în numele cui vorbește

Mugur Isărescu, s-a dezlănțuit la adresa consilierului premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, pe care îl acuză de necunoașterea mecanismelor economice și prezintă date trunchiate.

Guvernatorul BNR, nu s-a mai putut abține și i-a răspuns deosebit de caustic consilierului economic al premierului Vasilica Dăncilă, eminența cenușie a PSD, Darius Vîlcov, care critică constant politica BNR și îi acuză pe cei din conducerea instituției nu sunt patrioți.

”Consilierul economic al premierului este preocupat de bunăstarea românilor și solicită tuturor să se conformeze: Parlamentului, Guvernului și BNR. Și pentru bunăstarea românilor ne cere să reducem dobânzile și ne sune și cu cât, jumătate a stabilit el (…) Păi să dea o OUG, că le dă ușor, să trăiască românii mai bine, mai bine ca în Germania, eventual. Și cine nu se conformează, le mai punem o taxă”, a spus ironic Isărescu, referindu-se la teoriile economice ale lui Vîlcov, care „ne creează probleme de credibilitate prin obiceiul lui de lua 2-3 cifre dintr-o parte și să le pună în altă parte…Nu poți să iei doar cifrele care îți plac și pe celelalte să te prefaci că nu le vezi”.

Discursul lui Mugur Isărescu a ieșit mult din tiparele obișnuite, fiind poate prima dată când guvernatorul a vorbit pe șleau, lăsând de o parte exprimările diplomatice.

”Dacă spui că avem rata de politică monetară de 2,5%, în condițiile în care și în SUA este la fel și încurci lucrurile și cifrele, sigur, publicul se emoționează. Deocamdată, lucrurile stau bine în România, dar asta nu înseamnă să tot zgâlțâim vaporul acesta. Avem anticipații stabile și vrem să le zgâlțâim. Să nu ne batem joc de inflație. S-a coborât cu o dobândă de 2,5%. În toamna acestui an a persistat la adresa mea o întrebare: cum de ați reușit. S-au folosit mai multe instrumente și constatăm că nu le place încrederea în Banca Națională”, a atras atenția Mugur Isărescu asupra pericolului reprezentat de politica promovată de coaliția aflată la putere.

Iar despre competențele lui Darius Vîlcov, Isărescu nu s-a mai reținut:

  • Dl consilier (Vîlcov n.r.) nu știe nici tratatul UE. Noi nu avem voie să primim sfaturi
  • Vîlcov a canalizat toată discuția despre bănci doar pe problema creditului, ceea ce e chiar periculos!
  • Singura preocupare a domnului consilier este să atace creditul și ROBOR
  • Toată discuția despre ROBOR s-a bazat pe ideea că se calculează pe niște cotații manipulate. Mai spun o dată: tranzacțiile au legătură nu neapărat cu creditul, ci cu lichiditatea din sistem.
  • A declarat la Boomberg că ROBOR trebuie ”setat”. Păi nu știu ce setări vrea să-i facem, că el e un algoritm, e calculat de o agenție internațională! Acum o să spună că îl lăsăm și pe mâna străinilor! Repet, e vorba de consilierul economic al primului ministru.
  • Dl consilier economic al primului ministru NU vorbește în numele Băncii Naționale și nici nu poate să discute în numele BNR. Nici nu știu în numele cui vorbește de fapt.
  • Pentru că nici în Planul de trecere la euro nu e niciun damf de Vâlcov! Iar, după cum vorbește, n-a citit niciun raport al BNR. Dar tot comentează politica monetară! (Sursa: Revista22.ro)

Alegeri prezidențiale 2019. Pe cine votați?

View Results

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

Tudorel Toader face o nouă victimă. Bătrână violată de un pușcăriaș proaspăt eliberat – dacnews.net

Bădulescu, atac la Carmen Dan: Unde ai fost, Dana, pe 10 august? – dacnews.net

Gabriel Oprea: Pro România şi Plus sunt partide ale serviciilor. Eu sunt militar, cu stelele la vedere

Doi profesori de la Facultatea de Drept îi învață pe studenți să se prostitueze în funcție de interese

loading...

About dacnews

Check Also

Guşă îngroapă Realitatea TV. L-au zdrobit la audienţă toate televiziunile de ştiri – dacnews.net

Realitatea TV începe să plătească preţul combinaţiilor făcute de Cozmin Guşă cu moguli penali ca …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: