Home / ACTUALITATE / Klaus Iohannis va primi un prestigios premiu în Germania pentru lupta împotriva corupției

Klaus Iohannis va primi un prestigios premiu în Germania pentru lupta împotriva corupției

Președintele României, Klaus Iohannis, va primi în vara acestui an premiul Franz Josef Strauss din partea Fundației Hanns Seidel, afiliată partidului Uniunea Creștin-Socială (CSU) din Bavaria. Alături de CDU, CSU a câștigat alegerile parlamentare din Germania, informează turnulsfatului.ro.

Consiliul Fundației Hanss Seidel a luat în unanimitate decizia ca premiul de anul acesta să îi fie acordat președintelui României, Klaus Iohannis, relatează Siebenbürgische Zeitung, citând un comunicat al fundației germane. ”Cu premiul Franz Josef Strauss onorăm un om de stat care a susținut încă de la început lupta împotriva corupției, ceea ce a întărit independența Justiției și a întărit statul de drept și democrația în România”, a declarat președinta Fundației, Ursula Männle, citată de Siebenbürgische Zeitung.
Ceremonia de decernare a premiului a fost programată pe 2 iunie 2018, într-o biserică din München (Allerheiligen-Hofkirche). Premiul decernat președintelui României este însoțit și de 10.000 de euro.
Laudatio va fi citit de Barbara Stamm, președinta parlamentului din Bavaria, iar printre cei invitați să vorbească despre Klaus Iohannis este și președintele CSU, Horst Seehofer, cel care ocupă și funcția de ministru federal al Afacerilor Interne din Germania.

Premiul Franz Josef Strauss al Fundației Hanns Seidel a început a fi decernat din 1996 unor personalități care s-au făcut remarcate în politică, afaceri, societate și cultură, care promovează pacea, libertatea, respectarea legii și democrația. În trecut, acest premiu a mai fost decernat unor personalități precum fostul cancelar Helmut Kohl, fostul premier al Luxemburgului Jean-Claude Juncker (actualul președinte al Comisiei Europene – foto dreapta), dar și fostului președinte al SUA, George Bush.

Franz Josef Strauss (1915 – 1988) este recunoscut drept politicianul care – din diferite poziții ocupate la nivelul landului Bavaria sau al statului german – a transformat Bavaria dintr-o regiune preponderent agrară într-una puternic industrializată, printre cele mai bogate regiuni ale Germaniei. Din CSU, partid în care a activat Franz Josef Strauss, face parte și Bernd Fabritius, primul român ales în Bundestag (originar din Agnita, județul Sibiu).

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

Efectele legii lui Toader, până acum: 18 crime, 17 violuri și 148 de tâlhării – dacnews.net

Potrivit unei statistici realizate de Ministerul Justiției, în perioada 19 octombrie 2017-23 noiembrie 2018 au …

One comment

  1. Mass-MEDIA arata ca este corupt ,CE sa mai credem??HOTII STRIGA HOTII,,PLUS ca ASTAZI MINORITARII CER DREPTURI MAI CEVA CA CEILALTI IN LUME PESTE TOT [TERRA]MAjoritarii sunt marginalizati Inteleptii terrei ce sa mai asteptam de la Altii daca nu se vede nimic rasarit diN a dumneavoastra intelepciune??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: