Home / ACTUALITATE / Lovitură grea pentru borfași! Anularea protocoalelor a fost respinsă de instanța supremă

Lovitură grea pentru borfași! Anularea protocoalelor a fost respinsă de instanța supremă

Instanța supremă a respins prima solicitare de anulare a protocoalelor secrete dintre Parchetul General și SRI. Judecătorii spun că protocolul nu este un act administrativ în sensul legii contenciosului administrativ, informează Digi24.

Decizia nu este, însă, definitivă.

Solicitarea de anulare a fost formulată de Flore Mircea Călin și Benyatov Vadim Don.

Cei doi au fost condamnați definitiv acum trei ani, pentru că au încercat să obțină și să divulge de informații secrete din domeniul energetic, care ar fi putut să pericliteze securitatea statului român. Este vorba de celebrul dosar al așa-ziselor privatizări strategice.

Chestiunea protocoalelor secrete dintre SRI și diverse instituții este tot mai invocată de liderii puterii, care denunță ilegalități și vor ca pe acest temei să fie anulate anumite sentințe.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri seara, după CEx, că nimeni nu a reușit să răspundă la o întrebare esențială: care e de fapt rezultatul acelor echipe mixte, ce se întâmplă cu probele „obtinute nelegal, care au făcut ca mulți români să fie condamnați pe nedrept, pe bază unor protocoale nelegale”.

„Nimeni nu a putut răspunde la întrebarea cum ridicăm presiunea de pe judecători, că să avem garanția că nu judecă după presiuni. Dacă rezolvarea e prin amnistia prin Guvern, să o dea. Prin Parlament? Sunt de acord”, a punctat Liviu Dragnea. (Sursa: aktual24.ro)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

BREAKING Tribunalul Cluj a decis să suspende activitatea pentru o săptămână în semn de protest

Cristi Danileț a anunțat pe Facebook că, în unanimitate, adunarea generală a Tribunalului Cluj a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: