Home / ACTUALITATE / Orban este implicat într-o nou dosar DNA. Paguba se ridică la 85 milioane de euro

Orban este implicat într-o nou dosar DNA. Paguba se ridică la 85 milioane de euro

Când a crezut că a scăpat de problemele cu DNA, liderul PNL, Ludovic Orban, este implicat într-o nouă anchetă a procurorilor.

DNA redeschide dosarul Transalpina 3, în care apare și numele liderului PNL, Ludovic Orban. Inițial, DNA a clasat acest dosar, dar între timp procurorii au solicitat redeschiderea dosarului.

Guvernul condus pe vremea respectivă de Victor Ponta, a sesizat DNA pentru încălcarea unor prevederi legale privind contractul de modernizare a DN 67C Bengești-Sebeș (Transalpina) cu firma Romstrade, arătând că proiectul a fost promovat de foștii miniștri PNL Ludovic Orban și Varujan Vosganian și a generat pagube de peste 388 milioane lei. Firma Romstrade era condusă și atunci de omul de afaceri Nelu Iordache, judecat în prezent pentru fapte de corupție în acest contract.

Într-o notă redactată de către Corpul de Control al premierului, inspectorii arată că Ludovic Orban, atunci ministru al Transporturilor, a fost cel care în 2008 a dispus executarea lucrărilor în sistem de credit-furnizor, respectiv pe baza unui imprumut contractat de constructor de la o instituție de credit, care să fie rambursat ulterior de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) cu plata unor costuri suplimentare de finanțare, ceea ce a generat o pagubă de 388,7 milioane lei, scrie aktual24.ro.

SEMNEAZĂ ȘI TU https://petitieonline.net/petitie/29746158 

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate.

loading...

About dacnews

Check Also

Reacția Comisiei Europene la plângerea penală înregistrată pe numele lui Timmermans – dacnews.net

Oficialii europeni pot fi anchetați doar de către Curtea Europeană de Justiție a Uniunii Europene, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: