Home / ACTUALITATE / Prestigioasa agenție de presă Reuters arată ticăloșia puterii de la București în cazul Kovesi

Prestigioasa agenție de presă Reuters arată ticăloșia puterii de la București în cazul Kovesi

Prestigioasa agenție de presă Reuters difuzează o știre despre modul în care Laura Codruța Kovesi este hărțuită de puterea de la București prin intermediul Secției de investigare a infracțiunilor din justiție. Reuters amintește că înființarea acestei structuri a fost dur criticată de Comisia Europeană, Departamentul de Stat al SUA și de mii de magistrați români.

”După doar câteva zile de la apariția informației că se află în fruntea candidaților pentru un post european, fostă șefa a agenției anticorupție din România a fost citată de o structură de anchetare a magistraților extrem de criticată ca suspectă într-un caz nespecificat.

Comisia Europeană, Departamentul de Stat al SUA și mii de magistrați români au spus că noua structură (Secția de investigare a magistraților – n.red.), alături de alte proiecte legislative inițiate de PSD în ultimii doi ani, amenință independența justiției și statul de drept în această țară est europeana”, scrie Reuters.

Agenția de presă amintește apoi că în perioada în care Kovesi s-a aflat în fruntea DNA numărul politicienilor de rang înalt care au fost condamnați a crescut în ritm alert. „Procurorii anticorupție au obținut condamnarea a mii de oficiali din toate partidele, inclusiv parlamentari și miniștri. Printre aceștia se află și Liviu Dragnea, care a fost condamnat într-un caz de fraude electorale”, mai precizează Reuters.

Reuters amintește că Transparency Internațional a clasat România printre cele mai corupte țări din UE și că Bruxellesul menține un sistem de monitorizare a justiției încă de la aderarea țării noastre la UE.

Alegeri prezidențiale 2019. Pe cine votați?

View Results

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

Sluga PSD confimă că fosta șefă a DNA este anchetată în urma plângerii lui Ghiță – dacnews.net

BREAKING NEWS Firmele înființate de Firea sunt ILEGALE! Decizia Curții de Apel este DEFINITIVĂ

Ce tupeu au acești infractori! Mesajul PSD în cazul Kovesi: ”Să vorbească probele, nu politicienii”

Monica Macovei: Kovesi este ţinta unui atac ticălos pus la cale de PSD-ALDE – dacnews.net

loading...

About dacnews

Check Also

Conturi FALSE de Facebook folosite de propagandiști – dacnews.net

Informaţiile pe care le procesăm zilnic reuşesc să ne schimbe percepţiile cu privire la diverse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: