Home / ACTUALITATE / Tânără de 19 ani, agresată sexual de un violator eliberat de legea lui TuDorel Toader

Tânără de 19 ani, agresată sexual de un violator eliberat de legea lui TuDorel Toader

Un bărbat în vârstă de 36 ani din Oradea, multirecidivist, eliberat toamna trecută din Penitenciar ca beneficiar al recursului compensatoriu, a fost arestat, duminică, după ce a agresat sexual o tânără de 19 ani.

Atacul a fost comis în noaptea de 24 spre 25 decembrie anul trecut, în jurul orei 2.20, pe strada Olimpiadei din Oradea. Bărbatul și-a urmărit victimă și, venind din spate, a împins-o la perete, atingând-o în zonele intime, după care a fugit.

Agresorul, pe numele lui Pop Vilmos, a fost găsit sâmbăta trecută și arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, măsura fiind impusă de faptul că, începând cu anul 2005, a avut mai multe condamnări atât pentru viol, tentativă de viol, cât și tâlhărie respectiv pentru furt.

Prima condamnare, informează Adevărul.ro, datează din 2006, când a primit o pedeapsă de 3 ani de detenție pentru talharirea unei femei, din care a ispășit, însă, doar doi ani. Asta pentru că, în iulie 2008, Judecătoria Oradea a decis că individul a fost reeducat și poate fi eliberat condiționat. În 2009, Pop era din nou în Arestul Poliției, suspect în patru cazuri de viol respectiv tentativă de viol, fapte pentru care, pe 11 ianuarie 2010, a și fost condamnat la 8 ani de detenție.

Citește și ”DNA cere 15 ani de închisoare pentru Radu Mazăre în dosarul retrocedări ilegale. Nume grele implicate în afacere

Din pedeapsă, infractorul a executat doar două treimi, fiind lăsat să plece, din nou, înainte de ispășirea pedepsei, pe 23 februarie 2015, cu un rest neexecutat de 891 de zile, adică aproape 3 ani. Urmarea? Pe 7 iunie, în același an, a atacat o adolescentă de 16 ani, încercând să o violeze.

Agresiunea a avut loc în plină stradă, pe Calea Clujului din Oradea, însă victimă a avut noroc. A reușit să scape și să se urce într-un taxi ce trecea prin zonă. Taximetristul a sunat la 112 și a pornit apoi pe urmele agresorului, în timpul urmăririi, întâlnindu-se și cu o patrulă a Poliției Oradea, împreună cu care l-au prins în scurt timp pe atacator.

Încătușat și trimis în judecată pentru tentativa de viol, Pop Vilmos a fost condamnat de astă dată cu blândețe, la 1621 de zile de detenție, care cuprindea și cele 891 de zile rămase neexecutate din pedeapsa din 2010.
În timpul detenției, Pop a formulat numeroase cereri pentru a fi eliberat condiționat, însă toate au fost respinse.

Cu toate acestea, el a părăsit Penitenciarul tot înainte de termen, în octombrie anul trecut, ca beneficiar al recursului compensatoriu, care i-a scăzut pedeapsa cu nu mai puțin de 275 de zile, adică 9 luni.

Citește și ”Toader vrea să o impună pe Adina Florea la șefia DNA prin fals în acte publice

În ciuda numeroaselor beneficii, Pop a recidivat iar după nici 2 luni de libertate, a ajuns din nou în spatele gratiilor, de asta dată pentru agresiune sexuală, faptă pedepsită cu închisoare între 2 și 7 ani.

În timp ce această știre devenea virală pe rețelele de socializare, ministrul Justiției se lupta din nou la Antena 3 cu procurorii anticorupție și cu Augustin Lazăr. El a declarat, luni seară, la Antena 3 că va sesiza CCR în legătură cu refuzul lui Iohannis de a-l revoca pe Augustin Lazăr. (Sursa: Aktual24.ro)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

Conturi FALSE de Facebook folosite de propagandiști – dacnews.net

Informaţiile pe care le procesăm zilnic reuşesc să ne schimbe percepţiile cu privire la diverse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: