Home / ACTUALITATE / Tudorel Toader, ameninţat de Sindicate cu închisoarea de la 1 la 5 ani – dacnews.net

Tudorel Toader, ameninţat de Sindicate cu închisoarea de la 1 la 5 ani – dacnews.net

Sindicatele din penitenciare l-au avertizat vineri pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că furnizarea de informaţii false se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani, afirmaţia fiind făcută în contextul în care ministrul a declarat miercuri că autorul faptei de la Mediaş nu face parte din categoria celor care au beneficiat de recursul compensatoriu, lucru total neadevărat, având în vedere că este recidivist.

„Îl avertizăm pe ministrul Toader că infracţiunea de comunicare de informaţii false se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani”, avertizează FSANP într-un comunicat de presă.

”O nouă dezinformare din partea celui care se face complice prin indolenţă şi rea-voinţă motivată politic cu recidivistii recursului compensatoriu. În realitate, în situaţia în care nu ar fi existat aşa-numita lege a recursului compensatoriu, cel cunoscut drept criminalul de la Mediaş ar fi fost liberat condiţionat în luna mai 2019, iar la termen în luna august 2021. O demonstrează fără echivoc dosarul de penitenciar al deţinutului Rusu Marius, iar o simplă interogare a bazei de date demontează afirmaţiile ministrului Toader”, se spune într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare (FNSAP).

Citește și ”Nicolicea, întrebat dacă are vreo apăsare pentru crima de la Mediaș: Păi care este treaba?!

Potrivit sursei citate, legea recursului compensatoriu, intrată în vigoare la data de 19.10.2017, a obligat administraţia Penitenciarului Deva să-l analizeze pe deţinutul Rusu Marius în comisia de liberare condiţionată în data de 23.10.2017, acesta beneficiind, la momentul primei evaluări, de scăderea din pedeapsă a unui număr de 372 de zile de închisoare ca urmare a aplicării legii susamintite. Această primă Comisie de liberare condiţionată a hotărât, la acea dată, amânarea liberării deţinutului Rusu Marius pentru o perioadă de 6 luni, din cauza naturii şi gravităţii infracţiunii săvârşite, situaţiei disciplinare şi conduitei acestuia, urmând ca acesta să fie reanalizat, în data de 03.05.2018, dată la care a şi fost propus Judecătoriei Deva pentru liberare.

”Dacă nu ar fi existat legea recursului compensatoriu, criminalul de la Mediaş ar fi fost analizat în prima comisie de liberare condiţionată a Penitenciarului Deva în luna Noiembrie 2018, iar în cea de-a doua comisie – dacă ar fi fost amânat pentru aceleaşi motive – în luna Mai 2019. Prin urmare, azi, Rusu Marius nu era in libertate, iar tânărul din Mediaş nu era ucis”, afirmă sindicaliştii din Administraţia Penitenciarelor.

Citește și ”USR și partidul lui Cioloș au împreună un scor care bagă spaima în PSD – dacnews.net

Aceştia apreciază că, din cei peste 14.000 de beneficiari ai recursului compensatoriu de până la acest moment, peste 70% vor recidiva într-un orizont de timp de 1 – 3 ani de la momentul actual: ”Ceea ce înseamnă că, doar pentru primul an de aplicare, recursul compensatoriu va contribui la fenomenul infracţionalităţii cu peste 10.000 de recidivişti din promoţia Toader.”

Reacţia vine după ce, miercuri, Toader a declarat că „autorul faptei de la Mediaş nu face parte din categoria celor ce au beneficiat de recursul compensatoriu”. (Sursa: Adevarul.ro)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

Guşă îngroapă Realitatea TV. L-au zdrobit la audienţă toate televiziunile de ştiri – dacnews.net

Realitatea TV începe să plătească preţul combinaţiilor făcute de Cozmin Guşă cu moguli penali ca …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: