Home / ACTUALITATE / Turda a câştigat un concurs UE învingând mega-orașele Manchester și Milano

Turda a câştigat un concurs UE învingând mega-orașele Manchester și Milano

Oraşul Turda (judeţul Cluj) a câștigat miercuri competiția europeană pentru Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă, la categoria “Planificare Sustenabilă a Mobilității Urbane” (SUMP Award), potrivit unui anunţ pe Facebook al Primăriei. Turda a trecut în finală de Manchester (Marea Britanie) şi Milano (Italia).

Competiţia a premiat oraşele care au cele mai bune planuri pentru regenerare urbană, adică planuri de dezvoltare pe mai multe domenii.

Turda a cunoscut în ultimii ani o explozie a numărului de turişti datorită modernizării Salinei, dar şi a complexului balnear. Salina Turda a devenit un loc preferat şi pentru producătorii de film sau din industria muzicală, aici fiind turnate scene pentru câteva filme produse la Hollywood.

Competiția a avut loc în cadrul campaniei ”Săptămâna Mobilității Europene”, pe care Comisia Europeană o organizează anual în perioada 16 – 22 septembrie pentru a încuraja alternativele sustenabile de transport, precum mersul pe jos sau ciclismul. Campania face parte din strategia europeană de reducere a emisiilor de carbon, îmbunătățirea calității aerului și regenerarea zonelor urbane.

”2017 a fost cea mai de succes ediție a Săptămânii Mobilității Europene de până acum, cu peste 2500 de orașe care au participat”, se arată în comunicatul publicat pe pagina Comisiei Europene. Potrivit aceluiași comunicat, Turda a fost selectată de juriu datorită viziunii de planificare și strategiei financiare structurate. Printre finaliști s-au mai aflat orașele Manchester (Marea Britaniei) și Milano (Italia), scrie g4media.ro.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

DEZVĂLUIRI explozive din interiorul ANSVSA privind modul în care statul ”luptă” cu pesta porcină

”Oamenii de la sate au fost păcăliți! Chiar dacă și-au sacrificat animalele pentru a nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: