Home / ACTUALITATE / Viorica Dăncilă a băgat România în conflict cu Iranul. Iată ce scrie presa iraniană – dacnews.net

Viorica Dăncilă a băgat România în conflict cu Iranul. Iată ce scrie presa iraniană – dacnews.net

Presa iraniana scrie critic despre vizita premierului român, Viorica Dăncilă, în Israel. Dăncilă, neînțelegând ce spunea premierul israelian, a dat din cap aprobator când acesta a declarat că România e împreună cu Israelul pentru a combate influența iraniana în Siria.

Publicația iraniana Entekhab, una dintre cele mai influente din această țară, a publicat o știre cu titlul „Premierul României și Netaniahu discută influența Iranului în Siria” la scurt timp după vizită lui Dăncilă în Israel. Jurnalistul și scriitorul Dan Alexe afirmă că Dăncilă nu a înțeles ce a spus premierul israelian, astfel încât a Română a devenit „dusmana Iranului”.

„Ya Hosna: — ‘Premierul României și Netaniahu discută influența Iranului în Siria’ (Entekhab, Teheran, 18 ian. 2019)

M-am uitat adineaori din plictiseală prin ce zice presa iraniană despre desele vizite ale lui Dăncilă în Israel și deodată o revelație m-a înghețat: – guvernanții noștri nu știu și nu-i interesează ce se petrece în zona aia din jurul Israelului și n-au pe nimeni pregătit să se ocupe de asta!

România a preluat afacerile UE, care are uriașe interese în Orientul Apropiat și care e principalul donator și finanțator al Autorității Palestiniene, dar nimeni în ministerul nostru de externe nu se ocupă de asta, nimeni nu vorbește limbile de acolo, nimeni nu monitorizează presa arabă și iraniană.

Articolul ăsta de pe principala platformă de știri independentă iraniană Entekhab (Alegerea), de pildă, care nu aparține puterii dar e tolerat. Ei bine, influentul site scrie că potrivit biroului de presă al lui Netaniahu, el și Dăncilă ar fi discutat influența militară a Iranului în Siria (تلاش‌هایش برای نفوذ نظامی در سوریه ) și felul în care poate fi oprită!

Deodată, România e dușmana Iranului, prezentată așa în presă de la Teheran, iar noi habar n-avem!… Ei bine, ce putem presupune că s-a întâmplat este că Netaniahu a vorbit, proasta cosmică Dăncilă a dat din coafura ei de cap de mătura și a zâmbit suav, iar Netaniahu a anunțat apoi imediat că România e împreună cu Israelul pentru a combate influența iraniană în Siria, fără ca Dăncilă să priceapă ceva din asta. Rezultatul: presă iraniană a identificat pe loc România ca părtinitoare, ca dușman aliat al sionismului, fără ca România să aibă vreun avantaj din expunerea asta.

Trimiterea repetată acolo a Vioricai, fără control din partea serviciilor, fără diplomați vorbitori de limbi și cunoscători ai situației din zonă care s-o încadreze, pune în pericol până și simplii cetățeni români care se plimbă pe acolo. E cineva în minister, la externe, care monitorizeaza efectele vizitelor și presa iraniana și arabă? E cineva care cunoaște regiunea și are o strategie pe termen lung? Nu.

De ce să fie? Până să devină premier, Viorica a făcut patru ani de zile parte din Delegația Parlamentului European pentru Peninsula Arabă. A fost înlocuită, din partea României, până în mai 2019, de inarticulată Gabriela Zoană, presupusă a se ocupă acum de Peninsula Arabă.

Între timp, iată, presă de la Teheran a identificat România, grație comunicatelor neverificate de noi ale lui Netaniahu, drept parteneră Israelului în combaterea influenței Iranului în Siria!”, a scris Alexe pe Facebook. (Sursa: Aktual24.ro)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

Cine l-a mușcat pe Tăriceanu de gât? Detaliu mai puțin sesizat în fotografia de la masa infractorilor

Gabriela Firea vrea să îl facă cetățean de onoare al Capitalei pe Patriarhul Daniel – dacnews.net

DNA cere pedeapsa maximă de 12 ani pentru Radu Mazăre în dosarul Polaris

În ţara infractorilor ”lui Tudorel”, au început atacurile și la bănci. Jaf armat la Craiova

loading...

About dacnews

Check Also

Conturi FALSE de Facebook folosite de propagandiști – dacnews.net

Informaţiile pe care le procesăm zilnic reuşesc să ne schimbe percepţiile cu privire la diverse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: