Home / POLITICĂ / A fost eroul nostru! Al serii, al românilor şi al UE! Discursul senzațional al polonezului Donald Tusk

A fost eroul nostru! Al serii, al românilor şi al UE! Discursul senzațional al polonezului Donald Tusk

Preşedintele Consiliului European a cucerit România prin intervenţia sa, ţinută în LIMBA ROMÂNĂ, la Ateneul Român. Mesajul său, dincolo de faptul că a fost absolut captivant, a avut o solicitare expresă adresată românilor pro-Europa: să apere în stradă statul de drept şi democraţia cu eroismul cu care Helmuth Duckdam a adus victoria Stelei în finala Cupei Campionilor Europeni, de la Sevilla – 1986.

A fost eroul nostru! Al serii, al românilor şi al UE, al cui vrem noi. E polonez, îl cheamă Donald Tusk şi iubeşte România mai mult decât românii cu buletin ca Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă, Ciordache&co..

De ce? Pentru că ne-a vorbit din suflet, în discursul său la Ateneu. Ne-a folosit limba noastră, de vreme ce se afla aici, în ţara asta. Un gest de maximă curtoazie. N-a vorbit în engleză (ca Tăriceanu, care şi-a alungat astfel de unul singur „vânatul” propriului electorat), nici în franceza nativă a lui Juncker. A vrut să ne ajungă la inimi. Şi ne-a ajuns!

Citește și ”Mesaj de țață al Vioricăi Dăncilă în fața liderilor europeni: Eu reprezint România, nu Iohannis!

Nu doar cu graiul românesc, dificil de folosit pentru un polonez, dar şi cu simboluri naţionale precum Duckadam, Nadia, Eliade, Enescu şi chiar…Dacia 1300!

Tusk a fost eroul nostru, în seara asta, la Ateneul Român. Al tuturor. Al educaţilor, dar şi al „poporenilor” simpli şi cumsecade. Al celor alungaţi din ţară de hoţia şi iresponsabilitatea celor care, printr-un nefericit accident al istoriei, i-au stat alături în ziua lansării oficiale a preşedinţiei rotative a UE de la Bucureşti. Bine măcar că fugitul şi iubita nu s-au aflat în România în acest moment. Cum era să-i vezi lângă liderii UE? Greţos!

De ce e Donald Tusk mai român decât respectivii? Pentru că ei îl prezintă ca pe un duşman al României, alături de Juncker, Tajani şi de alţi lideri europeni. Ăsta e discursul puternicilor zilei de la Bucureşti: Europa ne vrea răul, ne atacă cu multinaţionale, ne face piaţă de desfacere, ne suge, ne arde, ne usucă. Iar preşedintele Consiliului European, este şi el, evident, parte din acest plan anti-naţional. Asta le spun românilor baronii României PSD-ALDE.

Citește și ”Danileț: Ăsta procuror cu sânge în instalație. Procurorul Sandu: Este un linșaj general, s-a trecut linia roșie în justiție

Dar tocmai de aceea Tusk e mai român decât ei. Pentru că nu se foloseşte de oameni. Nu le spune să stea cu palmele întinse pentru pomană de la partidul conducător. Ci le cere oamenilor să apere statul de drept şi valorile europene cu eroismul lui Duckadam din finala Stelei cu Barcelona, în 1986, la Sevilla. Adică le zice adevărul de la obraz, spre deosebire de manipulatorii de profesie. Nu vinde iluzii. Nu promite lapte şi miere. Şi nu oferă garanţii. Căci nimic din toate acestea nu există fără LUPTĂ.

De asta e Tusk mai român decât ei. Decât ei şi toate copiile lor nereuşite, cum este de pildă această Gabriela Zoană, urmaşa lui Dăncilă la Bruxelles, pe care am auzit-o întâmplător la un post TV de ştiri cum minţea cu neruşinare, ca o gazetă bolşevică. Ea şi multe alte rateuri ale adevărului sunt duşmanii românilor, nu lideri europeni ca polonezul nostru cel simpatic.

Căci el nu ne abureşte ca ei. Ne spune pe şleau, să înţelegem clar: nimic nu vă poate apăra decât voi înşivă. Opoziţia de toate felurile, protestul, presa liberă. Doar frontul unit al ADEVĂRULUI e calea către victoria împotriva celor care apără hoţia la drumul mare, atacă UE şi vor să distrugă viitorul pro-occidental al ţării.

Citește și ”De ce insistă Dăncilă atât de mult să o numească pe Olguța Vasilescu ca ministru al Dezvoltării

  • „Sunt foarte mândru şi fericit că voi conduce împreună cu dvs. acest semestru al Preşedinţiei Consiliului UE. Sunt convins că în aceste şase luni veţi interpreta cu energie şi înţelepciune o adevărată rapsodie română. Sunt convins că preşedinţia dvs. va fi la fel de energică precum rapsodia lui George Enescu.
  • Cred că sub bagheta dvs. va găsi sunetul potrivit şi veţi face tot ce vă este în putinţă pentru a apăra interesele europene. Veţi fi gazdele Europei şi sunt convins că veţi acţiona în spiritul proverbului – omul sfinţeşte locul.
  • Sunt români eroi ai imaginaţiei mele. La fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona.
  • Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să o apere în România şi în Europa , fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE din Bucureşti, astă seară, la Ateneul Român”. (Sursa: Ziaristii.com)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

Ponta iar își dă drumul la gură. Dezvăluie conversații private cu Dragnea, cum se folosește de Tudorel

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, marți, pentru Agerpres, că o eventuală ordonanță de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: