Home / POLITICĂ / AMĂNUNTE ȘOCANTE! Dragnea vrea să modifice regulile pentru alegerea președintelui României

AMĂNUNTE ȘOCANTE! Dragnea vrea să modifice regulile pentru alegerea președintelui României

PSD (Dragnea) vrea să modifice regulile pentru alegerea președintelui. Mai mulți parlamentari PSD și ALDE au depus un proiect de modificare a Legii nr 370/2004 pentru alegerea președintelui Romaniei, informează aktual24.ro.

Proiectul, inițiat de una dintre slugile lui Dragnea, Șerban Nicolae, are peste 50 de pagini și este semnat de peste 30 de parlamentari. Modificările sunt substanțiale și privesc atât campania electorală, candidaturile, cât și procesul de vot.

Potrivit modificărilor propuse, președintele în funcție nu mai poate să participe la acțiunile electorale organizate de partidul care l-ar susține în campanie, ceea ce actuala legislație permite.

Mai mult, dacă mai multe partide ar susține un anumit candidat la Președinție, ar putea să o facă doar sub formă de alianță electorală, cu protocol scris și depus la tribunal.

În ce privește listele de semnături pentru depunerea unei candidaturi, PSD propune ca un alegător să poată susține mai mulți candidați pe liste.

De asemenea, ar fi permisă campania electorală în școli. În acest moment, potrivit legii, nu se poate face campanie electorală în penitenciare, oficii consulare sau școli. Prin modificările propuse de PSD, școlile sunt scoase de pe lista instituțiilor unde nu se poate face campanie electorală.

O altă propunere de modificare privește urna specială de vot. Legea actuală prevede ca aceasta să fie solicitată cu cel puțin o zi de alegeri. PSD propune ca urna de vot să poată sa fie cerută chiar și în ziua votului.

În ceea ce privește numărarea voturilor, PSD propune ca aceasta să se facă în maximum 48 de ore de la încheierea votării, iar buletinele de vot și celelelate documente legate de alegeri să fie păstrate timp de șase luni, față de trei luni cât este în prezent.

Așadar, iată cum Dragnea se pregătește pentru alegerile prezidențiale și cum modifică legile astfel încât să poată fi fraudate cât mai ușor.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

Norica Nicolai le interzice magistraților să protesteze: ”Nu au acest drept” – dacnews.net

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, vineri, că magistrații nu au dreptul să facă greva. …

3 comments

  1. Multe porcării mai pot face gunoaiele pesediste!

  2. N-au decât ,uni nu vom pleca din țară ,dar vom pune mâna pe bâta , in acel moment ve-ți constata că nu s-au inventat gărzii și forțe de ordine care sa va scape. Voi politicienii de astăzi sunteți doar o vomă pe termen scurt pe față României.

  3. Numai de furtișaguri este capabilă alianța aflată la guvernare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: