Home / POLITICĂ / BREAKING Liviu Dragnea a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților

BREAKING Liviu Dragnea a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților

PNL va cere Secretariatului general al Camerei Deputaților să trimită la Monitorul Oficial hotărârile de revocare în cazul lui Liviu Dragnea și Florin Iordache, susțin surse politice din partidul liberal.

Raluca Turcan susține că votul dat în Parlament, chiar dacă nu a fost supus de președintele de for, a respectat procedura, așa că Liviu Dragnea a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților.

“Dl Dragnea a fugit. A capturat statul român și prin interpusi, exact așa cum fac infractiorii. Iar cel mai umil și slugarnic interpus este Florin Iordache. Realitatea este că majoritatea PSD ALDE nu mai există. Punct. Doi -Liviu Dragnea este revocat din funcția de presedinte al Camerei Deputaților. Florin Iordache este revocat din funcția de vicepreședinte al camerei Deputaților. 4. Procedura de vot stabilită pentru a merge mai departe cu orice fel de lege e votul cu mâna ridicată”, a declarat Raluca Turcan.

Citește și ”PSD anunță că Diaspora va fi ELIMINATĂ din procesul de vot din România

„În acest moment, Liviu Dragnea și Florin Iordache sunt foști lideri ai Camerei Deputaților”, a precizat Eugen Tomac, președintele PMP.

Deocamdată este incert dacă Liviu Dragnea și Florin Iordache mai conduc Camera Deputaților, deoarece președintele de ședință a refuzat să supună la vot cererile Opoziției, iar aceștia au votat cu mâinile ridicate. PNL, USR și PMP invocă o decizie a CCR care spune că plenul este suveran.

Liderii Opozitiei au anuntat, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, ca Liviu Dragnea a fost demis din functia de presedinte al Camerei. Ei se bazeaza pe un vot condus de un vicepresedinte al CD, deputatul PNL Marilen Pirtea. PSD nu recunoaste insa acest vot.

Pirtea, in calitate de vicepresedinte, a supus votulu iParlamentului revocarea lui Dragnea si Iordache. 112 parlamentari au votat „Da”, insa PSD sustine ca votul nu a respectat regulamentul Camerei Deputatilor. (Sursa: Comisarul.ro)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

Norica Nicolai le interzice magistraților să protesteze: ”Nu au acest drept” – dacnews.net

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, vineri, că magistrații nu au dreptul să facă greva. …

2 comments

 1. DECIZIE CCR nr.602 din 14 noiembrie 2005
  constituţionalitatea dispoziţiilor art. 25, art. 251 alin. (1), (2), (4), (5) şi (7), art. 252 alin. (1) şi (2), art. 43 alin. (5), art. 48 alin. (4), art. 86 alin. (2) pct. 2 lit. c) şi ale art. 86 alin. (3) pct. 2 lit. e2) şi e3) din Regulamentul Camerei Deputaţilor
  ” Regulamentul Camerei Deputaţilor este un act juridic inferior Constituţiei şi legilor şi nu poate cuprinde reguli de fond ce ţin de domeniul legilor, ci doar reguli de procedură pentru realizarea acestora. Aşadar, prin aceeaşi decizie s-a statuat că “Din moment ce Regulamentul Camerei Deputaţilor este o hotărâre care reglementează organizarea internă şi proprie a Camerei ….”
  Regulamentul Camerei deputatilor NU ESTE LEGE asa cum a sustinut Dragnea !!!!!!

 2. DECIZIE CCR nr.602 din 14 noiembrie 2005
  constituţionalitatea dispoziţiilor art. 25, art. 251 alin. (1), (2), (4), (5) şi (7), art. 252 alin. (1) şi (2), art. 43 alin. (5), art. 48 alin. (4), art. 86 alin. (2) pct. 2 lit. c) şi ale art. 86 alin. (3) pct. 2 lit. e2) şi e3) din Regulamentul Camerei Deputaţilor

  “. Ca urmare a Deciziei nr.62 din 1 februarie 2005, care este obligatorie conform prevederilor constituţionale ale art. 147 alin. (4), în actuala redactare art. 25 din Regulament prevede că “Preşedintele Camerei Deputaţilor şi orice alt membru al Biroului permanent pot fi revocaţi înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor. Votul este secret şi se exprimă prin buletine de vot în cazul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi prin bile în cazul celorlalţi membri ai Biroului permanent. Propunerea de revocare se face în scris şi este însoţită de semnăturile iniţiatorilor”.
  Aşadar, Curtea constată că prevederile art. 25 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, astfel cum a fost modificat şi completat prin art. I pct. 24 din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.34 din 25 octombrie 2005, nu numai că nu încalcă, aşa cum susţin autorii sesizării, art. 64 alin. (2) şi (5) din Constituţie, ci este în deplin acord cu acesta.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: