Home / POLITICĂ / Cine este ”istoricul” care a generat scandalul cu Cioloș?! Citiți și scârbiți-vă! – dacnews.net

Cine este ”istoricul” care a generat scandalul cu Cioloș?! Citiți și scârbiți-vă! – dacnews.net

După atacul lansat de Marius Oprea împotriva lui Dacian Ciolos, numeroase voci din spațiul public țin să aducă aminte că Oprea a fost finanțat de Dan Voiculescu pentru a-și publica o carte și că l-a apărat pe un fist maior de Securitate, Nicolae Paraschiv din Brașov.

„La fel ca Mugur Ciuvica, Marius Oprea e un fost colaborator al președintelui Emil Constantinescu trecut în tabăra lui Dan Voiculescu. Văd că nimeni nu-și mai aduce aminte de faptul că ‘dezvaluirile’ lui Oprea despre Traian Băsescu au fost tipărite de Varan. Să fie oare nouă dezbatere despre Securitate finanțată tot cu banii Securității?”, reamintește europarlamentarul Cristian Preda.

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu punctează și ea: „Marius Oprea, apropiat de Tăriceanu, colaborator cu Dan Voiculescu și autodeclarat prieten apropiat cu Tavi Hoandra”.

„In esență, acuzația lansată de istoricul Marius Oprea, apropiat de Tăriceanu, colaborator cu Dan Voiculescu și autodeclarat prieten apropiat cu Tavi Hoandră, este că partidul PLUS ar fi fost fondat de fiul și nora unui fost anchetator al securității, Alexandru Iordache. O săgeată lansată pentru că imediat propagandă puterii, dar și oameni de bună credință, însă încă sub trauma fostei securități, să reacționeze vehement.

(…) Ceea ce mi se pare mie grav în povestea asta nu este ce a făcut tatăl unui fiu, ci faptul că un fiu este acuzat pentru faptele tatălui sau. Și o fac cei care se plâng cel mai mult de metodele securiste.

Citește și ”Zeci de publicații străine scriu că infractorii periculoși din România scapă cu ajutorul judecătorilor CCR

Răspunderea, inclusiv cea penală, administrativă sau disciplinară, este individuală, nimeni nu răspunde decât pentru faptele sale, nu și pentru ale altuia, cu atât mai mult atunci când este vorba despre fapte asupra cărora nu putea avea niciun control, pe care nu putea în niciun fel să le influențeze. În civil, doar părintele poate răspunde pentru faptele copilului său minor, dar niciodată invers.

Așa cum nu m-a interesat niciodată cine este bunica lui Bogdan Olteanu sau cine este mama/tatăl cui, nu mă va interesa cine este tatăl, respectiv socrul fondatorilor PLUS.

Dacă se va dovedi că ei înșiși au comis ceva, că ei înșiși împărtășesc credințele, practicile fostei securități, că fac parte din vreo rețea, asumat, prin voința și faptele lor, lucrurile ar fi cu totul diferite și am putea vorbi despre răspunderea lui Dacian Ciolos că s-a asociat cu asemenea persoane sau nu a verificat cu cine se asociază.

Deocamdată însă, soții Iordache sunt doar doi avocați despre care nu există informații că ar fi comis ceva ilegal sau imoral, iar a-i ostraciza pentru simpla lor ascendență, pentru fapte comise poate înainte de a fi născuți sau pe când erau foarte mici mi se pare o porcărie ea însăși de natură pur securistă.

Citește și ”Marin Anton, preşedintele PNL Giurgiu: Dacă apare amnistia, copiii şi nevasta mea votează PSD-ul

Cât despre autorul denunțului, am mari rezerve privind moralitatea și buna credință a personajului. Cine vrea să înțeleagă mai bine cine este istoricul Marius Oprea, cândva foarte respectat, recomand cu încredere textul scris de Mădălin Hodor, un adevărat luptător împotriva securismului: Tu ești Marius Oprea?

Eu cred mai degrabă că niște oameni s-au speriat foarte tare de perspectiva pe care o prezintă din punct de vedere electoral Dacian Ciolos și de faptul că acesta a dovedit o neașteptată abilitate de a depăși obstacolele puse partidului pe care îl crease anterior și care stătea blocat în tot felul de proceduri judiciare practic fără șansa de a fi înregistrat până la europarlamentare.

Dacian Ciolos ar trebui să fie conștient că a stârnit o mare spaimă și capcanele care îi vor fi întinse sunt pe măsură, de aceea, în opinia mea, ar trebui să fie foarte atent la capitolul comunicare pentru că, o regulă de bază, nicio criză nu este cu adevărat letală, ci doar proasta ei gestionare o poate face letală (vezi cazul Mona Muscă)”, a scris Dogioiu pe ziare.com.

Istoricul Mădălin Hodor a publicat în 2018 un text în Revista 22 în care condamnă faptul că „vanatorul de securisti” Marius Oprea l-a apărat pe maiorul de Securitate Nicolae Paraschiv în procesul pe care acesta îl avea cu CNSAS.

„‘Refuz să cred!’, scria Vladimir Tismăneanu în octombrie 2013 când a aflat că ai venit să-l aperi public pe securistul Nicolae Paraschiv într-un proces deschis împotriva lui de către CNSAS. ‘Prietenul disidentului Vasile Paraschiv îl apăra pe securistul Nicolae Paraschiv? Refuz să cred. Se răsucește în mormânt Constantin Ticu Dumitrescu. Spuneți-mi, spuneți-ne, că nu este adevărat!’ Ba era adevărat ! Era mai mult decât adevărat! Apărai un securist (de la USLA) împotriva instituției pentru înființarea căreia s-a luptat până s-a îmbolnăvit cel despre care ai afirmat că ți-a fost ‘parinte spiritual’. Onor.

Citește și ”Eugen Nicolicea şi Codrin Ştefănescu, scuipați și înjurați pe stradă – dacnews.net

Când revista 22 a publicat știrea ai cerut urgent un drept la replică și ai spus că s-a înțeles greșit. Ai fost obligat să te prezinți la proces deoarece ‘altfel primeam amenda’. Serios? Cum ai putut să minți în halul ăsta? Adică Paraschiv te-a citat ca martor în favoarea lui fără ca tu să vrei? Apoi, deși te-ai opus din toate puterile să vii la tribunal, te-a obligat instanța, că altfel trimitea poliția să te ia cu forța? A, da! „Prostilor” din societatea civilă, care au avut încredere în tine și -au susținut ani de zile care nu creda „vanatorul de securisti” tocmai devenit „sfantul protector securistilor”, trebuia le servești o . Dar măcar alegi .

acea zi venit de voie la plecat cu Paraschiv, după ce l- elogiat tuturor celor prezenți. Pe cine credeai minți? Nu ar fi folosit la ceva. virajele tale amețitoare erau , la , vizibile de pe . L-au lăsat chiar pe judecătorul care pronunțat cazul Paraschiv, trăgând concluzia, , făcut : ‘Este atitudinea martorului, ce pretinde o notorietate domeniu, de apărarea unei persoane acuzate de , întemeindu-se pe un sofism, acela , din moment ce martorul nu numele reclamantului dosarele de studiate, atunci acesta din nu-ocupat de acțiuni represive’”, scria Hodor 22.

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

EXPLOZIV Acuzații de ÎNȘELĂTORIE a președintelui și a CSAT-ului pe tema bugetului – dacnews.net

Traian Băsescu a declarat că diminuarea prin amendamentele admise a bugetelor SRI şi SPP pe anul …

One comment

  1. Walter von Grappendorf

    Maiorul Alexandrescu a lucrat la militia economica Bucuresti , se poate ferifica in arhivele Politiei , de unde a iesit la pensie ,dupa 2 sptamini marius oprea s-a contrasis la Romania libera si a spus ca se pare ca NU este si NU a fost maiorul Alexandrescu cel care l-a anchetat .La Revolutie s-a imbracat civil si s-a ascuns pina la sfrsitul lui ianuarie 1990 , se poate verifica in actele de unde a avut si problem ca nu a fost de gasit.A iset ca maior de politie ,ce grad avea la revolutie ?????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: