Home / POLITICĂ / Conflictul PSD-ALDE izbucnește violent. Vicepreședinte ALDE, Gerea: ”PSD susține interesele Rusiei”

Conflictul PSD-ALDE izbucnește violent. Vicepreședinte ALDE, Gerea: ”PSD susține interesele Rusiei”

Andrei Gerea, vicepreședintele ALDE, a lansat, marți seară, un atac de o duritate fără precedent la adresa PSD, susținând că prin modificările la legea offshore urmărește să satsifaca interesele Rusiei.

”Interesele sunt îndreptate către continuarea importurilor din Rusia și neînceperea lucrărilor din Marea Neagra”, a spus Gerea la Realitatea TV.

”Cu modificările de azi, cineva nu dorește ca exploatarea gazelor din Marea Neagră să înceapă și se dorește practic continuarea importurilor de gaze din Rusia. Practic noi închidem, nu mai dăm nici o șansa exploatării din Marea Neagra”, a adăugat Gerea.

El a anunțat că dacă amendamentele propuse de PSD azi vor rămâne în formă care merge la votul final din plen, ”vom vota impotriva”.

Deputații ALDE au părăsit dezbaterile din comisiile de specialitate pe legea offshore, liderul deputaților ALDE Varujan Vosganian argumentând că această dezbatere este „o improvizatie”, deoarece nu există o evaluare a impactului bugetar, o evaluare clară a resurselor și nici un punct de vedere al Guvernului.

Liderul deputaților ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, marți, la dezbaterea din comisii a Legii offshore, că parlamentarii formațiunii nu vor vota amendamentele, pentru că nu există un punct de vedere al Guvernului și nici un impact bugetar, după care deputații ALDE au părăsit ședința.

„As vrea să am un punct de vedere cu privire la acest capitol în ansamblul lui. Noi, cei de la ALDE, nu am votat în niciun fel. Vreau să explic de ce: pentru că e straniu că niciun reprezentant al Guvernului nu are niciun punct de vedere. Așa ceva vă mărturisesc că de aproape 30 de ani în Parlament nu mi s-a mai întâmplat niciodata”, a declarat, marți, la dezbaterile pe amendamente la Legea offshore în comisiile reunite pentru industrii, buget și administrație din Camera Deputaților.

În replică, președintele Comisiei de Industrii, Iulian Iancu, i-a spus lui Vosganian: „Va rog să-i întrebați. I-ați întrebat? Întrebați-i”.

Vosganian a continuat și a spus că este „cel puțin ciudat” felul în care se modifică legea.

„Chiar vă întreb dacă Guvernul a dat bir cu fugiții, cu cine ați lucrat aceste amendamente? Bănuiesc cu nu le-ați lucrat cu Guvernul, din moment ce Guvernul nu are niciun punct de vedere. A două temă. Nu s-a mai întâmplat să se poată să se modifice prevederi fiscal-bugetare fără un studiu privind impactul bugetar, este cel puțin ciudat. În al treilea rând, domnule președinte, este straniu că noi votăm o lege cu atâtea modificări la o lege pe care am votat-o acum două luni. Ce s-a întâmplat în aceste două luni? Oare peste două luni nu o să avem iarăși modificări? Deci, cât de serioși suntem noi?”, a declarat liderul deputaților ALDE.

El i-a întrebat apoi, retoric, pe cei din comisiile reunite cum definesc ei interesul României.

„Apoi, vă mărturisesc că nu mi s-a mai întâmplat să votez o lege fără să știm care este valoarea resurselor. Și asta e un lucru pe care l-am solicitat ANRM săptămâna trecută și nu am primit niciun răspuns (…) Vă rog să ne precizați și nouă cum definiți interesul României? Noi ce votăm?”, a întrebat Vosganian.

Liderul deputaților ALDE a anunțat că partidul său nu va participa, în aceste condiții, la dezbateri.

„ALDE nu participă la această dezbatere care mie mi se pare o improvizație. O improvizație care se referă la o temă extrem de importantă. De aceea, solicităm în plen retrimiterea la comisie, ca noi să putem vota în cunoștință de cauza, să știm impactul bugetar, să avem un punct de vedere al Guvernului”, a menționat Vosganian.

Iulian Iancu i-a replicat că amendamentele aduc mai mulți bani la buget.

„Varianta aceasta aduce și mai mulți bani la buget. Dumneavoastră atunci nu erați îngrijorat, acum când vin mai mulți bani la buget dintr-odată aveți o situație de ingrijorare”, a replicat președintele comisiei de Industrii.

Vosganian a menționat că ministrul Energiei nu știe despre amendamentele depuse marți dimineață la comisii.

„L-am întrebat pe ministrul Energiei și mi-a spus că nu a cunoscut aceste amendamente pe care dumneavoastră le-ați pregătit azi-dimineata”, i-a mai spus Vosganian lui Iancu.

Deputații din cele trei comisii au primit proiectul modificat al Legii offshore, cu noi propuneri de amendamente, față de forma adoptată în Senat, marți, în jurul orei 10:30, au afirmat mai mulți deputați USR, PNL și ALDE, în cursul dezbaterilor din comisii.

Comisiile reunite ale Camerei Deputaților au adoptat, marți, raportul privind Legea offshore, care stabilește modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, cu noi amendamente, trimițând legea pentru votul final din plenul Camerei. Senatul a adoptat, luni, 24 septembrie, Legea offshore, în calitate de prim for sesizat, când a votat raportul pe amendamente, cu 81 de voturi „pentru”, 9 „impotriva” și 15 abțineri. USR a votat împotriva proiectului, iar PNL s-a abținut. Pe 2 august, președintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului, spre reexaminare, această lege. (Sursa: Aktual24)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

EXPLOZIV Acuzații de ÎNȘELĂTORIE a președintelui și a CSAT-ului pe tema bugetului – dacnews.net

Traian Băsescu a declarat că diminuarea prin amendamentele admise a bugetelor SRI şi SPP pe anul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: