Home / POLITICĂ / Corina Crețu, atac dur la Guvernul PSD: ”Nu mai accept insultele din partea Guvernului României”

Corina Crețu, atac dur la Guvernul PSD: ”Nu mai accept insultele din partea Guvernului României”

Comisarul european, Corina Crețu, a lansat luni, de la Bruxelles, un atac dur la adresa Guvernului PSD, pe care l-a acuzat că nu depune proiecte de infrastructură pentru a fi finanțate cu fonduri europene. Ea a spus că Bruxelles-ul nu este confortabil cu preferința autorităților de la București pentru parteneriatele publice private în detrimentul fondurilor europene.

Crețu a subliniat că nu mai acceptă insultele din partea Executivului de la București la adresa muncii sale.

”Nu înțeleg această tensiune care s-a creat între mine și Guvern. Spunând lucrurilor pe nume: avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură. Nu avem proiecte. Pentru Târgu Mureș – Iași în primul rând este o prioritate a Comisiei Europene și, o spun cu toată sinceritatea, de aici, de pe podiumul Comisiei Europene, avem nevoie de a completa proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova, de Europa centrală și de est. Avem bani pentru studii de fezabilitate, nu avem nicio solicitare pentru aceste studii de fezabilitate. Din păcate, am văzut că Guvernul vrea să facă această autostradă prin Parteneriat Public-Privat. Specialiștii noștri nu sunt confortabili cu această abordare pentru că înseamnă o deprioritizare a investițiilor”, a declarat Corina Crețu.

Ea a acuzat Guvernul de la București că și-a încălcat promisiunea de a depune la Bruxelles, pentru finanțare, proiectul metroului Pipera – Berceni.

”La ora actuală mai avem în analiză un singur proiect major: proiectul de metrou Otopeni – Gara de Nord. Așteptăm Craiova – Pitești, Târgu Mureș – Iași, podul de la Brăila. Autoritățile române sunt cele care au solicitat schimbarea programului de infrastructură mare, dânșii ne-au dat niște deadline-uri care au fost deja depășite. De exemplu, proiectul de metrou Pipera – Berceni, unde dânșii s-au angajat pe proprie răspundere, sub semnătură, că vor depune în 2017 acest proiect, ne aflăm în octombrie 2018 și nu-l avem depus la finanțare”, a explicat comisarul european.

Corina Crețu a subliniat faptul că își dorește ca românii să înțeleagă că din partea Comisiei Europene există toată disponibilitatea de a finanța proiecte de infrastructură în România, dar atâta vreme cât autoritățile de la București nu transmit proiecte, Bruxelles-ul nu are ce finanța.

„Chiar vreau să vă anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac”, a avertizat Crețu.

S-au pierdut 2 miliarde de euro, din păcate în domeniul cel mai vulnerabil și cel mai necesar pentru România, cel al transporturilor. Pentru perioada 2014 – 2020 facem eforturi supraomenești să evităm dezangajările de fonduri”, a mai adăugat ea. (Sursa: G4Media)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

Tăriceanu, despre OUG pe justiţie: Nu afectează statul de drept sau independenţa magistraţilor

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Oradea, că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: