Home / POLITICĂ / Ministrul de Externe Meleșcanu nu ințelege de ce românilor din străinatate le pasă de România

Ministrul de Externe Meleșcanu nu ințelege de ce românilor din străinatate le pasă de România

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a afirmat marți, referitor la mitingul românilor din străinătate anunțat pe 10 august în Piața Victoriei, că acesta este o chestiune normală, dar ar trebui să fie mai bine făcută organizarea unor astfel de manifestații, deoarece pot duce la “perturbarea traficului și a atmosferei din Romania”. De asemenea, ministrul a spus că nu înțelege care este obiectivul manifestației, dat fiind faptul că este vorba despre românii din diaspora, care “ar fi normal să protesteze pentru serviciile consulare”, scrie aktual24.ro.

“Din punctul nostru de vedere, fiecare cetățean român, fie că trăiește în România sau în străinătate, are dreptul să îți exprime opiniile, să protesteze. Este o chestiune normală. Singurul lucru care ar trebui să fie mai bine făcut ar trebui să îl reprezinte organizarea unor asemenea acțiuni de tip stradal, care pot conduce la perturbarea traficului și la perturbarea atmosferei din Romania”, a declarat Teodor Meleșcanu, într-o conferință de presă.

Ministrul a mai afirmat că nu înțelege obiectivul protestului, mai ales că este vorba de românii din diaspora, care “ar fi normal să protesteze pentru serviciile consulare”.

De asemenea, el a spus că speră ca mitingul să se desfășoare în condiții normale și civilizate.

“Nu înțeleg foarte bine care este obiectivul protestului, având în vedere că sunt cei din diaspora. Dacă sunt cei din diaspora, ar fi normal să protesteze pentru serviciile consulare sau lipsa de servicii consulare, dar, în rest, e mai greu să înțeleg care va fi obiectivul principal al acestei manifestații. Sper ca și până acum să se desfășoare în condiții normale, civilizate, fără violențe, pentru că, așa cum vă spuneam, există acest drept la liberul protest, fără ca însă să îi afecteze și pe ceilalti”, a adăugat ministrul de Externe.

Românii din diaspora, din țări precum Italia, Marea Britanie, Spania sau Germania, s-au mobilizat pe Facebook și au anunțat că vor organiza un miting antiguvernamental în 10 august, în Piața Victoriei din Capitală.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

Norica Nicolai le interzice magistraților să protesteze: ”Nu au acest drept” – dacnews.net

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, vineri, că magistrații nu au dreptul să facă greva. …

3 comments

  1. VEI INTELEGE IN MOMENTUL IN CARE VEI INCEPE SA FUMEZI CARPATI FARA FILTRU – IN CURTE !!!

  2. Nu intelege ?Culmea este că neitelegerea lui este ipocrita si nicidecum pentru că s-a ramolit moșul, ci pentru ca trebuie sa “pupe” ! Aceștii români din diaspora au trimis in România 4,7 MILIARDE EURO, mosule ! Cât din impozitele acestei sume au intrat in MAE? vezi consumatorule de bani Melescanu? Mare nemernic trebuie să fii să-ti pui asemenea probleme de intelegere. Mars la colt pe cojile de nuci, nu ai invătat destul, nu te-ai informat destul….si oricum nu mai esti capabil de asa ceva !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: