Home / POLITICĂ / USR spune lucrurilor pe nume: ”Cer Jandarmeriei Române să nu participe la Parada de 1 Decembrie”

USR spune lucrurilor pe nume: ”Cer Jandarmeriei Române să nu participe la Parada de 1 Decembrie”

Senatorul USR Vlad Alexandrescu solicită în mod oficial Jandarmeriei Române să nu participe la parada de 1 Decembrie. USR este singura formațiune politică, până acum, care a solicitat un astfel de lucru de neimaginat pentru Jandarmerie.

„Comunicatul vostru de astăzi prin care îi numiți antiromani pe cei care vor să vă întoarcă spatele, în care spuneți că ‘se descalifică ca oameni, cetățeni și romani’ este o mizerie. Tupeul de a insulta în continuare cetățeni români, așa cum tot cetățeni români ați atacat cu brutalitate, arată că nu aveți nicio remușcare în a folosi forța împotriva celor care nu se pot apăra. Tăcerea miilor de jandarmi în fața acestor acte dovedește complicitatea cu abuzatorii’, afirmă senatorul într-o postare pe Facebook.

Postarea integrală:

„Cer Jandarmeriei Române să nu participe la Parada de 1 Decembrie!

Unu la mână, pentru că ați gazat 100.000 de protestatari pașnici în data de 10 august. Ați folosit substanțe periculoase într-o piață plină și de copii, bătrâni, femei însărcinate și alte persoane vulnerabile. I-ați lovit cu bâtele și picioarele pe cei cu mâinile ridicate, care nu reprezentau niciun pericol.

Doi la mână, nu ați considerat necesar să vă cereți iertare pentru acea noapte oribilă. Ba chiar ați și făcut plângere penală împotrivă lor. Tot voi! Tot agresorul reclamă victima! Ați inventat povești cu mașini pline ochi cu cocktailuri Molotov, dar fără să vedem o dovadă nici până astăzi. Ați refuzat să ne spuneți până și ce conțineau acele gaze cu care am fost cu toții otrăviți.

Trei la mână, culmea cinismului, Carmen Dan a vrut să și promoveze ‘fantoma alba’ de pe 10 august. Din Colonelul Paraschiv care trimite brutele peste oameni neajutorați, ar fi devenit Generalul Paraschiv, care ar facep robabil în mare parte același lucru și în viitor. De fiecare dată, majoritatea jandarmilor au tăcut și au aprobat tacit comportamentul conducerii.

Citește și ”Ioan Mircea Pașcu îi ia peste picior pe românii din Diaspora. Vrea schimbarea zilei Naționale a României

Însă comunicatul vostru de astăzi prin care îi numiți antiromani pe cei care vor să vă întoarcă spatele, în care spuneți că ‘se descalifică ca oameni, cetățeni și romani’ este o mizerie. Tupeul de a insulta în continuare cetățeni români, așa cum tot cetățeni români ați atacat cu brutalitate, arată că nu aveți nicio remușcare în a folosi forța împotriva celor care nu se pot apăra. Tăcerea miilor de jandarmi în față acestor acte dovedește complicitatea cu abuzatorii.

Cred că este timpul să faceți un pas în spate, să intrați într-o perioadă de reflecție și să cereți respectul românilor abia atunci când îl veți merita din nou. Atunci când vă veți curăță rândurile de șefi care vă conduc pe baza loialității față de politic, în disprețul legii românești. Până nu veți înțelege gravitatea faptelor voastre, că jandarmul trebuie să-l apere pe cetățean, nu să-i rupă față cu bată, nu cred că aveți ce caută la Parada de la 1 Decembrie”, a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.

„De 1 Decembrie, noi credem că există un singur mod în care putem sărbători și onora România și Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde își dorea să fie și acum 100 de ani: în Europa. Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleași pe care le prețuim și azi: domnia legii, democrația, solidaritatea și libertatea. Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este, însă, nevoie să scape de grupul infracțional care a ajuns la conducerea ei și vrea să o scoată în decorul Europei.

De 1 Decembrie, venim în Piață Victoriei să strigăm două lucruri: La mulți ani, România! și Demisia! Această țara merită mai mult decât un Guvern incompetent și toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de puscarie”, anunță comunitatea civică #Corupția Ucide pe pagina sa de Facebook.

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

Tăriceanu, despre OUG pe justiţie: Nu afectează statul de drept sau independenţa magistraţilor

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Oradea, că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: