Home / POLITICĂ / Victor Ponta ne arată cum ne FURĂ guvernul Dragnea-Dăncilă

Victor Ponta ne arată cum ne FURĂ guvernul Dragnea-Dăncilă

Un nou mesaj dur al fostului premier Victor Ponta față de modul în care fostul său partid guvernează România. El a făcut o listă în care ne arată cum fură guvernul Dragnea-Dăncilă.

Iată mesajul integral al fostului lider al PSD:

Se discuta la televizor zi de zi despre ‘Statul Paralel’, despre Referendumul pentru familie (nu e asa ca Liviu Dragnea este cel mai bun exemplu de ‘familie tradiionala’), despre Coldea si Kovesi ….

Si in fiecare zi viata noastra adevarata este afectata pentru anii care urmeaza / iar Guvernul ne fura azi banii nostri care ar trebui sa ne asigure viitorul :

1. Eu am atras atentia ca in 2017 in fiecare luna a anului 1 miliard de euro a iesit din tara prin deficitul comercial ( importam mai mult decat exportam) / in 2018 lucrurile arata deja mai rau si vom avea in jur de 15 miliarde euro care ne ies din tara pentru cei care ne vand tot felul de lucruri – de la mancare la mobila si autoturisme ( pe care le cumparam din import desi avem si productia noastra interna) – dar nimeni nu spune nimic de asta

2. Pentru ca Produsul Intern Brut a crescut ( din consum si nu din investitii) pe hartie Guvernul poate sa faca deficit mai mare, adica sa cheltuiasca mai mult decat are bani incasati la buget / asa ca la cei 15 miliarde euro de la punctul 1 adaugati inca minim 5 miliarde de euro (plus dobanzi) imprumuturi pentru finantarea acestui deficit = iata cum ajungem la 20 miliarde anual pe care o sa ii platim in anii care urmeaza

Pe bune dreptate l-am criticat pe Basescu in 2010 cand ne-a facut sa imprumutam 20 de miliarde de la FMI / CE / BM – pai Guvernele lui Dragnea ne “paradesc” de 20 miliarde in fiecare an si nu mai zice nimeni nimic !!!!

3. Anul trecut, ca sa faca rost de bani, Guvernul a taiat investitiile publice si a luat toti banii obtinuti de Companiile de stat ( profituri facute prin reformele si managementul din 2013-2016) / aceste companii nu mai fac investitii , nu mai modernizeaza nimic din infrastructura, doar doar salarii mari la noii sefi numiti politic de PSD sau ALDE / si asa am ajuns in 2017 tara care a avut cea mai mare crestere din Europa ( cred si din lume) a preturilor la energie = factura la persoane fizice si firme a crescut substantial – dar nimeni nu se plange !

4. Dincolo de minciunile spuse la televizor si in Parlament pe tema fondurilor europene atrase ( toti ministrii au invatat smecheria ca la steagurile lui Pristanda – sa numere banii de la agricultura cand sunt intrebati de fondurile structurale si de coeziune – adica sa aduni mere cu pere ) cifrele Comisiei Europene pentru Romania sunt ffff clare = absorbtie 4,7% pentru exercitiul financiar care se termina in 2020 !!!! Restul e prosteala si propaganda televizata – dar nu ne intereseaza .

5. Cea mai mare hotie comunista este furtul banilor de la Pilonul 2 de pensii unde au cotizat cei cu varsta sub 47 de ani ( adica cei tineri, dinamici, cu salarii mai mari si care nu vor lua bani mai devreme de 2035) – adica banii care erau pusi sa asigure pensia celor mai tineri sunt cheltuiti azi ca sa acopere gaurile Guvernului incompetent / iar in 2035 nu o sa fie bani nici pentru pensiile de stat de la Pilonul 1 nici pentru cele private de la Pilonul 2 !!!! Dar nu se plange nimeni.

O minciuna comunista este povestea ca sistemul va fi optional – decid eu daca ii dau banii acum Guvernului sa ii cheltuie si imi da el mie ( de unde???) peste 20-25 de ani sau ii pun la un fond privat !!! Pai tocmai asta era ideea infiintarii Pilonului 2 – sa reducem riscul si povara pentru Stat sa plateasca pensii cand nu mai are bani ( deja deficitul la Fondul de Pensii este urias si creste in fiecare an)!

Suntem la fel de inconstienti si incompetenti ca si inainte de Criza din 2009 / cand va veni urmatoarea o sa suferim la fel de tare – pentru ca nu vrem sa invatam niciodata nici macar din propriile greseli”, a scris Ponta pe Facebook.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

loading...

About dacnews

Check Also

Doi pesediști vor să modifice Codul penal. Cei care jignesc un om politic ar putea ajunge la închisoare

Insulta și calomnia ar putea redeveni fapte penale. Iar cei care jignesc un om politic …

2 comments

  1. Nu-l iubesc pe acest domn,care pe vremea cand ere prim-ministru era la fel de obraznic in a raspunde la diverse intrebari ale jurnalistilor,avea o atitudine de mistocar,dar are mare dreptate si puncteaza foarte corect problemele economice cu care se confrunta tara.Dar cine sa-l asculte,ca actualii guverneaza numai pentru a modifica legislatia care ii protejeaza de puscarie.

  2. România a ajuns in stare critica si datorita Guvernelor precedente, care au participat activ la aplicarea legilor deformate prin vot in Parlamentul României . Efectele jongleriilor financiare obtinute din ,,afaceri necurate” cu statul român, se vad acum. Normal ar fi sa fie luate decizii unitare cum ar fi: Obligativitatea repatrierii sumelor insusite fraudulos, in bugetul statului român si investirea acestor sume in România !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

google-site-verification: googlea11d5d961ce82f26.html
%d blogeri au apreciat: